Valikko Sulje

Kuumolatalo kaunistuu

Kuumolatalon vuosi alkoi kuntosalilaitteiden uusimisella ja inventoinnin aloittamisella. Kevään tultua siirryttiinkin sitten talon ulkokuoren ehostamiseen.

Ensin korvattiin lahonneita lautoja uusilla, sitten maanantaina 12. toukokuuta alkoi vanhojen seinämaalien poistaminen jauhopuhalluksella. Käytetty jauho/jauhe on tarkoitettu sikojen ruokintaan. 

Maali lähti nopeasti parissa päivässä. Ammattilaiset hoitivat varsinaisen poistotyön korkealta telineeltä, mutta apuna hääräsivät kuntojaoston talkoolaiset täyttäen jauhesäiliötä ja painellen kompressorin nappeja ohjeiden mukaisesti.

Seuraavaksi seiniin jääneet jauhejämät poistetaan lehtipuhaltimella ja sitten alkaa varsinainen maalaustyö. Väri säilyy keltaisena, mutta nyt päästään eroon seinien ainakin kolmesta eri keltaisen sävystä. Loppusilaus säilyköön yllätyksenä. Talon seinien kunnostuksesta ja maalaustöistä vastaa Janakkalan Saneeraus.

Kuumolatalon kuvista näette kuvia remontin alusta ja myöhemmin sen etenemisestä ja talkooväen puuhista: varastojen ovien uusiminen ja maalaus, tikapuiden maalaus, pihan siistiminen rempan jäljiltä…

Katso kuvia tämän linkin kautta.